Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ (ΑΠ 1764/17-7-08)

Προς τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

ΘΕΜΑ. «Διοικητική παράλυση στον Ο.Σ.Ε.»


 


Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκύψει διοικητική αρρυθμία σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συγκεκριμένα  στον μεν ΟΣΕ, μετά τη αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου Σοφοκλή Ψιλλιανού προέκυψε η  «προσωρινή» αναπλήρωσή του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τον κ. Ευσταθίου και στη συνέχεια από τον κ. Γιαννούση, στη δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανατέθηκε «προσωρινά» η θέση του διευθύνοντα σύμβουλου στον κ. Μιχόπουλο.


Επειδή η λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα των ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προσωρινούς διευθύνοντες συμβούλους που «προσλήφθηκαν» με άτυπη διαδικασία, χωρίς δημόσια διακήρυξη και χωρίς έγκριση από τη Βουλή, πέρα απ’ την παραβίαση των κειμένων διατάξεων δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα διοίκησης και λειτουργίας στους οργανισμούς αυτούς.


 


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1.    Αν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη νομιμότητα λειτουργίας  των προσωρινών διοικήσεων. Παρακαλούμε επ’ αυτού να έχουμε και σχετική νομική γνωμάτευση, αν έχει υπάρξει.


2.    Αν έχει εκτιμήσει τις επιπτώσεις που επιφέρει  στη λειτουργία των δύο αυτών οργανισμών η ύπαρξη για μεγάλο χρονικό διάστημα προσωρινών διευθύνοντων συμβούλων.


3.    Πότε επιτέλους θα προχωρήσει στη νόμιμη διακήρυξη επιλογής, έγκρισης από τη Βουλή και τοποθέτησης διευθύνοντων συμβούλων σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

 

 

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 


ΤΣΙΟΚΑΣ ΧΑΡΗΣ

 


ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ


ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ


ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ


ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ


ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ


ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ


ΠΕΡΛΕΠΕ – ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ


ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


ΧΑΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ


ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ


ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ


ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ